Op vakantie gaan is een heerlijk vooruitzicht. Zeker als je eindelijk die lange reis hebt geboekt. Plannen maken. Wellicht een reisschema. Het internet afspeuren naar wat er allemaal te doen is: mooie steden en dorpjes, wandelroutes, musea en andere bezienswaardigheden. Tempels, trekkings door de jungle. Net wat jij belangrijk vindt om je welverdiende vakantie tot een succes te maken. Sommige mensen maken complete to-do en to-see-lijstjes. Alleen al de voorpret is veel waard.Reizenisfijn

Echter: nogal wat mensen vergeten dat het verstandig, wat ons betreft zelfs een must, is om ook over wat serieuzere zaken na te denken. Want: weet jij op dit moment hoe je verzekerd bent als je naar het buitenland gaat? Stel: je vertrekt morgen voor twee maanden naar Zuid-Afrika of, nog een eind verder weg, Thailand. Op de derde dag van je vakantie wordt je aangereden en je breekt een been. Het had erger kunnen uitpakken maar je kan je vakantie niet voorzetten. Sterker nog: je wil het liefst zo snel mogelijk naar huis. Wie betaalt die onderbroken vakantie? En wie betaalt die niet geplande (vlieg)reis naar huis? En als je in Europa bent, en met je eigen auto onderweg was, wie zorgt er dan voor dat die terug in Nederland komt?

Of stel: je wordt in Nederland aangereden, twee dagen voor vertrek, en breekt een been. Wie betaalt de vakantie die je moet annuleren maar waarschijnlijk wel al hebt betaald, al is het maar deels?

We zetten hier kort uiteen waar je aan moet denken als je naar het buitenland gaat.

Zorgverzekering

Allereerst is het raadzaam om je zorgpolis te checken. Wat betaalt jouw zorgverzekering als jou in het buitenland iets overkomt? Denk aan ziek worden, of zoals hierboven genoemd: je been breken. En dan hebben we het nog niet over ernstigere dingen die kunnen gebeuren: je overleeft de aanrijding niet. Betaalt jouw zorgverzekeraar repatriëring van jouw lichaam? Wij beseffen goed dat dit niet het leukste onderwerp is om over na te denken maar wel belangrijk genoeg om een keer aandacht aan te schenken.

Goedkope zorgverzekering voor jouw reis
Ga jij binnenkort op reis? Dan is een goede zorgverzekering noodzakelijk. Wanneer jij niet goed verzekerd bent, draai jij zelf namelijk op voor alle kosten. Wil jij dit voorkomen en een goede zorgverzekering afsluiten voor weinig geld? Vergelijk de verschillende aanbieders dan op zorgverzekeringvergelijken2021.nl.

Reisverzekering

Vervolgens beslis je of je een reisverzekering wil afsluiten. Een reisverzekering hoeft helemaal niet duur te zijn, er zijn er al voor slechts 5 euro per week. En als je langer dan twee weken per jaar op vakantie gaat kan een doorlopende reisverzekering ook interessant zijn, die zijn er al voor ruim 20 euro (per jaar). Klinkt goedkoop maar dit is dan ook een vanaf-prijs, in Europa. En waarschijnlijk is dan lang niet alles gedekt. Het is ook aan te bevelen een vergelijkingssite te raadplegen, waarbij je aangeeft wat je verzekerd wil hebben, wat voor jou belangrijk is. Vervolgens krijg je een overzicht van alle verzekeraars waarbij je die verzekering kan afsluiten en wat je bij hen betaalt. Let daarbij ook op de poliskosten, die komen er nog bij. Ga je kort op vakantie dan kun je beter een kortlopende reisverzekering afsluiten.reisverzekering

Een reisverzekering kan je inclusief annuleringsverzekering nemen, wat uiteraard niet nodig is als je al voor die optie had gekozen (en betaald) toen je je vakantie boekte.

Vaak kan je reisverzekeringen overigens nog op de dag van vertrek afsluiten maar wij adviseren dat ruimer van tevoren te doen. Zet het bijvoorbeeld in je agenda, een aantal weken vóór vertrek, of noteer het op je vakantiechecklist. Hoe vervelend zou het zijn als je het wel van plan was, het vergeet en er iets gebeurt waardoor je mogelijk niet (voldoende) verzekerd bent.

Autoverzekering

Als je met je auto naar het buitenland gaat check dan in je polis waar je precies voor verzekerd bent in het buitenland en laat dit indien nodig aanpassen. Eventueel laat je je polis checken door iemand die er verstand van heeft. Uiteraard kan je ook contact opnemen met je verzekeringsmaatschappij en uitleg vragen. Als je in het buitenland een auto gaat huren controleer dan of en zo ja wat/wie er verzekerd is. Voorkom dat je voor verrassingen komt te staan. Meer informatie over autoverzekeringen vind je op Autoverzekeringafsluiten24.nl

Uitvaartverzekering

Tot slot, en dit is waar je niet het eerste aan denkt, en ook niet aan wíl denken als je op vakantie gaat: heb je een uitvaartverzekering? Zeker als je voor langere tijd van huis gaat is het verstandig om hier ook bij stil te staan. De kans is klein dat die polis aangesproken moet worden, maar door dit één keer goed te regelen bespaar je je nabestaanden in ieder geval deze zorgen.

Bestaande polissen gecheckt, en eventuele nieuwe verzekeringen afgesloten? Dan kan je zorgeloos toeleven naar jouw langere vakantie. Heel veel voorpret en plezier gewenst!

Plaats een reactie

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en het Google privacybeleid en servicevoorwaarden zijn van toepassing.