De maand maart is voor veel mensen niet de maand om een vakantie te boeken. Veel vakanties worden in februari geboekt vanwege de voorjaarsvakantie en schoolgaande kinderen. Toch is de maand maart perfect voor een ontspannen zonvakantie. Zeker als je niet gebonden bent aan schoolvakanties is het de moeite waard om leuke aanbiedingen op een rijtje te zetten en te ontdekken welke bestemming jou het meest aanspreekt. Heb je zin in een zonvakantie in maart? Ontdek welke reisbestemmingen matchen met jouw wensen en budget! Wij hebben een aantal interessante zonbestemmingen voor je geselecteerd waar jij je vakantie in maart kunt doorbrengen.
[insert_php]
include ‘topvijf.php’;
[/insert_php]

Waarom op zonvakantie in maart?

In maart zijn er genoeg vakantiebestemmingen te boeken waar de zon volop schijnt. Misschien ben je niet op wintersport geweest of was er onvoldoende geld voor de voorjaarsvakantie? Aangezien maart niet in het hoogseizoen valt, bespaar je flink op een zonvakantie in maart. De prijzen zijn lang niet zo hoog in het hoogseizoen en als je flexibel bent in je vertrekdatum kun je profiteren van extra financieel voordeel door een last minute vakantie te boeken. Tenslotte is het boeken van een vakantie in maart natuurlijk ook een perfecte start van het voorjaar. Als je terugkeert in Nederland is de lente begonnen en zit de zomer er ook alweer aan te komen.zonvakantie maart

De leukste bestemmingen voor een vakantie in maart

Natuurlijk ga je in maart op zonvakantie naar een land waarin de zon volop schijnt. Je hebt daarin de keuze uit verschillende zonbestemmingen. Als je niet al te ver van huis op vakantie wilt, dan is je vakantie doorbrengen in een land als Egypte zeker aan te raden. Aan de Rode Zee en de Nijl is het eigenlijk altijd lekker weer. Je kunt het ook iets verder weg zoeken. In Kaapverdië bijvoorbeeld is het in maart zo’n 25 graden Celsius en je bent er in slechts 6 uur vliegen. Ook de Canarische Eilanden zijn ideaal voor een vakantie in maart. Als je bereid bent om wat uurtjes te vliegen, dan zijn zowel Florida als Cuba aantrekkelijke bestemmingen voor een zonvakantie in maart. Wil je nog iets verder weg? Je kunt je zonvakantie ook doorbrengen in Thailand of in de Dominicaanse Republiek. Ideaal als je eens wilt kennismaken met een compleet andere cultuur.

De gemiddelde temperatuur tijdens een maart zonvakantie

De gemiddelde temperatuur in maart is een beetje afhankelijk van de bestemming die je kiest. Op de Canarische Eilanden is het in maart gemiddeld zo’n 20 graden. Je kunt hier bijvoorbeeld het binnenland van Tenerife bezoeken. Het groene heuvellandschap doet je ongetwijfeld goed! Ga je liever voor een wat hogere temperatuur? Op de eilanden Aruba, Bonaire & Curaçao kan de temperatuur al snel oplopen tot zo’n 31 graden. Hoe aangenaam is het vooruitzicht van witte stranden, een azuurblauwe zee en kleurrijke dorpjes? De temperatuur op de Nederlandse Antillen is een beetje hetzelfde als in Sri Lanka. Dit land is ook bij uitstek geschikt voor een maart zonvakantie. In Miami en Florida is het zo’n 25 graden, maar heb je wel een gemiddelde vliegduur van zo’n 10 uur. Je kunt dus zelf beslissen welke gemiddelde temperatuur jou het meeste aanspreekt en waar jij je prettig bij voelt.vakantie maart

Tips bij het boeken van een zonvakantie in maart

Als je een zonvakantie in maart boekt, dan kies je voor een bestemming die past binnen je budget en mogelijkheden. Niet iedereen houdt van een cruise vakantie en sommige mensen vinden een all inclusive vakantie helemaal niets. Dat geeft niets. Er is namelijk genoeg aanbod voor elke type reiziger in maart. Wil je liever niet in je eentje op reis? Het is een overweging waard om een groepsreis te boeken. Je hebt voldoende vrije tijd, maar daarnaast geniet je ook van het contact met je medereizigers. Het is wel zo prettig als je ’s avonds niet alleen hoeft te eten, nietwaar? Houd bij het boeken van je vakantie ook rekening met de accommodatie waar je verblijft en een eventuele huurauto. Soms is het voordelig om alles in een keer te boeken.
[insert_php]
include ‘topvijf.php’;
[/insert_php]

Hoe boek je een goedkope zonvakantie maart?

Een goedkope zonvakantie in maart kun je op verschillende manieren boeken. Er zijn volop goedkope zonvakantie aanbieders waar je een vakantie in maart voordelig kunt boeken. Je kunt een afspraak maken bij een reisbureau, maar het is ook een optie om de verschillende online reisaanbieders met elkaar vergelijken. Probeer je vakantie zo vroeg mogelijk te boeken, want daarmee bespaar je kosten op je vliegticket en hotelovernachtingen. Reisorganisaties boeken zo vroeg mogelijk van te voren hotels in en jij kunt daardoor optimaal profiteren van vroegboekkorting. Heb je liever zelf de touwtjes in handen? Boek dan eenvoudig zelf je reis via een reisorganisatie of online aanbieder.zonvakantie in maart

Last minute zonvakantie maart 2019 boeken

Wil je een vakantie in maart 2019 boeken in een land waar de zon volop schijnt? Zoals je hebt kunnen lezen zijn er volop zonbestemmingen in de maand maart te boeken waar je volop kunt genieten van de zon. Zit je niet vast aan schoolvakanties, maar kun je weggaan wanneer je wilt? Dan is een last minute zonvakantie in maart 2019 boeken een slimme keuze. Ideaal voor bijvoorbeeld alleenstaanden of wanneer je werkzaam bent als ZZP’er of freelancer. Je auto kun je tegen een aantrekkelijke prijs parkeren op de luchthaven. Met een gezinnetje is een last minute zonvakantie in maart vaak niet zo handig, tenzij je gemakkelijk vrij kunt nemen van je werk en de kinderen nog niet op school zitten.

Volop genieten van een zonvakantie in maart 2019

In maart een zonvakantie boeken is ideaal als je er even lekker tussenuit wilt en het voorjaar goed wilt beginnen. Als je eerst wat inspiratie wilt opdoen voordat je een vakantie boekt in maart, dan doe je er goed aan om (online) wat reisgidsen door te nemen. Ga op zoek naar vakantiebestemmingen waar de zon overuren draait en waar je daadwerkelijk het gevoel bij krijgt dat je opgeladen weer huiswaarts keert. Heb je een mooie vakantiebestemming gevonden? Dan wensen wij je een ongelofelijke fijne en zonnige vakantie toe en zijn we benieuwd welke reiservaringen je hebt opgedaan!
[insert_php]
include ‘topvijf.php’;
[/insert_php]

Plaats een reactie

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.